בעבר, אתרי האינטרנט היו שונים באופן משמעותי בממשקם ובהתנהגותם מאשר התוכנות שהרצנו על המחשב שלנו, והאינטראקצייה איתם הייתה מסורבלת ולא אינטואיטיבית. כמו כן, פעולות כגון עיבוד תמלילים ועוד עיבודים מורכבים לא התאפשרו דרך אתרי אינטרנט והם היו בעיקר סטטיים לצורכי אספקת מידע בלבד. הhtml 5 וטכנולוגיית הCSS3 אפשרו מהפכה בתחום זה.
בניית אתרים מתקדמים – HTML5
עם כניסת HTML5 שהיא הגרסה האחרונה של שפת בניית האתרים HTML השתנו פני הדברים. HTML5 מאפשרת לנו לפתח אתרים אשר מראם והתחושה שהם נותנים היא כמו של תוכנה הרצה על מחשבנו כגון משחק מחשב או נגן וידאו ואף יותר מכך; למרות שכול מה שאנחנו נמצאים בו הוא דף אתר אינטנרט פשוט. דבר זה היווה אבן דרך לפריצת הגבולות בין המחשב לאתרי האינטרנט, וכיום בעצם ניתן לעבוד עם כול התוכנות שהיו פעם מותקנות על המחשב, דרך האינטרנט על גבי הדפדפן. כך קרה גם שהיום בעצם רוב אם לא כול אתרי האינטרנט הינם אניטראקטייביים ודינמים ומאפשרי פעולות אין ספור, כולל זיהוי מיקום המשתמש, הודעות בזמן אמת, משחקים וכיוצא בזאת. כול זה התאפשר בזכות HTML5 המאפשרת פיתוח אתרים מתקדמים כאילו היו רצים עם מערכת תוכנה נפרדת על המחשב עצמו ולא רק דרך הדפדפן.
השימוש העיקרי שמאפשרת לשפת התגיות החדשה לבצע פעולות כל כך מורכבת בכזאת פשטות ומהירות היא השילוב החלק של שפת התכנות java script אשר בגרסה 5 שלHTML קיבלה יכולות מרחיקות לכת, אפשרות לשליטה דינמית במתרחש בדפדפן, גישה ישירה לכול משאבי המחשב ואפשרויות ליצירת גרפיקה בתלת ממד תוך שימוש בהאצת חומרה. HTML5 אף אפשרה פיתוח כלי בניית אתרים חזקים יותר וקלים יותר לשימוש, מה שגרם לרשת האינטרנט לשגשג אף יותר ולהיות מוצפת בשלל אתרים המאפשרים לנו לחיות את חיינו בעצם, בעולם הקיברנטי.
HTML5 הינה צעד פורץ דרך בעולם המחשבים, צעד שמפרותיו אנו נהנים כבר עכשיו, אך יתרונותיו והתרומה שלו לידע האנושי ולזמינות האינטרנט גם במכשירים ניידים אשר קיימים כבר עכשיו, כנראה רק יגדלו ויובילו אותנו לעולם מחובר מתוקשר זמין בכול עת.
עולם בו רשת האינטרנט היא כבר חלק בלתי נפרד מיאתנו ובו אנו בקשר מתמיד עם החשובים לנו בכול עת. עולם בו כול אחד יכול בקלות ליצור את פינתו ברשת, ולהעלות את הגיגיו או להדגים את יצירתיותו בכול דרך שבה HTML5 מאפשרת.
CSS3 ועצוב אתרים
CSS3 היא הגרסה העדכנית ביותר של שפת יריעות הסגנון בה משתמשים לשם עיצוב אתרים ודפי HTML5 בעלי קוד נקי ולא מסורבל הכולל רק את האלמנטים שמרכיבים את הדף. אחד הגורמים המרכזיים ביותר המאפשרים לHTML5 את כוחה וגמישותה, ואת הפיתוח המהיר של אתרים באמצעותה, היא שפת CSS3.
השפה הומצעה, כשבראשית השמוש ב HTML נתברר כי לכלול הוראות עיצוביות בתוך השפה שמציינת את התוכן, קרי HTML מסורבל והופך את הקוד ללא קריא ללא אפשרות תחזוקה באתרים מורכבים וככול שתאבון המעצבים גדל אם האפשרויות של האינטרנט דאז. CSS בעצם מאפשרת להפריד לחלוטין את העיצוב, או הגדרת התצוגה מהתוכן, אשר מצויין באמצעות HTML. בראשית השמוש בה CSS הייתה מעין מיקשה אחת של הוראות והכוונות שהמעצב היה כותב כדי להקנות לתוכן את העיצוב שהוא רצה, לפי הסקיצה. על אף זאת CSS אפשרה "לרשת" תכונות קודמות מיריעה קודמת, למען יצירת יריעה חדשה אשר משנה רק חלק מהתכונות הנדרשות לפי העיצוב המסויים. תכונה זאת מאפשרת מעין "מיחזור" של עיצובים שכבר נכתבו בעבר, דבר אשר שיפר מאוד את מהירות העיצוב, ואפשר למעצבים ומפתחים לייצר לעצמם עיצוב ראשי בו יכלו להשתמש כול אימת שנדרשו, עם השינויים הקטנים אשר נידרשו עבור האתר הספציפי.
ב- CSS3 בעצם נשמרה התאימות אחורה ל CSS2 כש- CSS3 בעצם מוגדרת עם תתי הגדרות אשר מוסיפות יכולות מעל הגרסה הקודמת, CSS2. עובדה זאת מאפשרת פיתוח תמיכה עבור כול הגדרה בנפרד, ללא תלות באחרות ובעצם מאפשרת ליצרניות הדפדפנים להתנסות ולהוסיף תמיכה עבור תכונות חדישות ביותר. תכונות חדישות אלו, שנוספו לאחרונה הן אלו המאפשרות לבנות אתרי אינטרנט המתנהגים כמו תוכניות שרצות על המחשב ממש, ללא הרגשת הבדל. תכונות אלו גם מאפשרות את האנימאציות החדשות, בשניים ושלושה ממדים כמו גם מיני אפשרויות תצוגת גרפקיה ותמונות שלא נראו קודם על גבי דפדפנים.
CSS3 היא בעצם הגורם המקשר בין המעצב למייצר התוכן ב HTML5 ולה חלק חשוב מאוד בהבאת האינטרנט למצבו היום: אינטראקטיבי, זמין בכול מכשיר כולל סלולארי, מהנה יפה נוח לשמוש ונוצץ.