שימוש ברשתות חברתיות לקידום חנויות וירטואליות באינטרנט הולך וגובר, ומצפים שבשנת 2013 השימוש באמצעי זה ילך ויגבר למימדים עצומים, שכן חברות רבות רוצות לגדיל את מספר הגולשים שמעלים את מכירות החברה באינטרנט. כיום אתר מכירות אינו יכול להצליח רק על ידי קידום האתר ושיווקו במנועי החיפוש (PPC לדוגמא). אתר מכירות חייב להיות נוכח ברשתות חברתיות בכדי להגביר את התעבורה לאתר ועל ידי כך את להעלות את המכירות המקוונות. כמו בקידום אתרים אורגני (SEO) גם קידום ברשתות חברתיות (SMM) מצריך משאב עיקרי אחד והוא זמן. התשואה לאחר בניית תשתית נכבדה ברשת החברתית יכולה להיות גדולה מאוד. ללא קשר לגודל העסק שלך אתה, בעל עסק, לא יכול להתעלם יותר מרשתות חברתיות, וחייב להשקיע בכך כחלק מאסטרטגיית השיווק שלך. שימוש ברשתות חברתיות – זה לא אומר רק שימוש בפייסבוק וטוויטר. אלה הן רשתות חברתיות שהן חובה וכהתחלה בשימוש באמצעי זה הן מעולות. לבעלי עסק באינטרנט ריכזנו המלצות הקשורות לרשתות חברתיות בתקווה שתעשו שימוש לפחות באחת ההמלצות.
קידום אתר ברשתות חברתיות
שימוש באגריגטור ברשתות חברתיות
לא כל אחד משתמש באותה רשת חברתית להעלאת תכנים, ולכן הדבר הטוב ביותר הוא להכניס בכל תחתית עמוד אגריגטור כדוגמת AddThis, ShareThis, AddToAny.com. אלה הם שלושה אגריגטורים מעולים שניתן להשתמש בהם בחינם. הנפוץ ביותר הוא AddThis שניתן לשתול את הקוד שלו בקלות מאוד בכל דף באתר. בביצוע פעולה זו גולשים עשויים להעלות את התכנים שבאתרך לרשתות חברתיות רבות, ובכך להעלות את מספר הגולשים שלך. הכנסת אגריגטור לאתר דורש השקעה מנימאלית שהתמורה שלה רבה מאוד.
מעקב אחר תכנים שקשורים לחנות באינטרנט
אין כלי מושלם העושה זאת , יחד עם זאת, יש כלים טובים שעשויים לסייע בכך. שני כלים שהשילוב בינהם עשוי לתת תמונה ברורה יותר על העלאת תוכן הקשור לחנות הוירטואלית שלכם, ובכל לכל אתר הם: Google Alert , ועוד כלי שישלים את המעקב ברשתות חברתיות הוא SocialMention.com . בשימוש בכלים אלו תוכלו לאתר את האנשים והתוכן שקשור אל האתר שלכם, להודות להם ואף להשיב על פידבקים שקיבלתם.
שימוש באתר Linkedin
באמצעות אתר זה המשמש כרשת חברתית לעסקים ניתן לשמור על קשר עם לקוחות וקולגות. בהקמת פרופיל באתר לחנות הוירטואלית ניתן לעשות זאת, ובנוסף ניתן להכניס את החנות לאינדקס של אתר Linkedin, ובכך לתת עוד דחיפה בקידום החנות ומתן אינפורמציה נוספת על העסק שלכם. כמו כן, זה מאפשר לצור קשרים חדשים ולהרחיב את מעגל החברים באתר, ולכתוב הודעות כאוות נפשכם.
שימוש באפלקיציות (APPS) לרשתות חברתיות בטלפון
החנויות הוירטואליות שמוכרות אפליקציות ל-IPhone ודומיו עושות חייל בימים אלו עם כניסת הטלפונים החכמים לשוק הישראלי. גם דגמי ה- Blackberry וה-Android מעדכנים ב-APPS כך שלא משנה מה יש לך תוכל להתקין אפילקציות רלוונטיות לעסק שלכם. ניתן להתקין אפליקציה של Google Analytics לטלפון, ואפקציות לטוויטר ופייסבוק, וכך ניתן לא לפספס שום דבר ברשת שקשור לעסק שלך (כל עוד יש גישה לאינטרנט כמובן). לפני שרצים וקונים אפליקציות לטלפון החכם כדאי לחפש ולבדוק אפלקיציות חינמיות, ויש כאלה לא מעט. באם לא נמצא משהו מתאים, המחיר ל-APPS הוא נמוך.
פרסום באמצעות וידאו
בימינו כאשר מצלמות מחשב כל כך זולות ולרוב הטלפונים יש להם מצלמת וידאו, מפתיע שהרבה חנויות וירטואליות וחברות לא עושות בזה שימוש. רצוי להפיק סרטון וידאו באיכות כמה שיותר גבוהה אשר יעביר מסר ללקוחות מהו העסק שלך. לרבים מהחנויות הוירטואליות יש סיפור מיוחד ווידאו הוא אמצעי נפלא ליצור קשר עם לקוחות כך שיכירו את העסק שלך ואותו יותר לעומק. יצירת קשר אישי הינו דבר חשוב ביותר בשיווק. כמ כן, ניתן להפיק סרטון המציג שימוש במוצר מסויים. לא משנה איזה סרטון אתה עושה, העלה אותו לאתר YouTube.com. פעולה זו תביא לעוד כניסות של גולשים לאתר החנות. קישורים נכנסים אשר ילוו את הסרטון ישפיעו גם על קידום החנות הוירטואלית.
העלאת סרטונים לרשת מאפשרים, בין היתר, לגולשים להפיץ את הסרטון ברשתות חברתיות בקלות רבה. לרבים מהגולשים אין סבלנות לקרוא טקסט, וסרטון הוא אידיאלי כיוון שהוא מעביר מסר יותר חזק מטקסט פשוט, וכמו שנאמר "תמונה שווה אלף מילים" ותמונות רבות כסרטון ישיגו אף יותר מזה.
שימוש באותו שם משתמש ברשתות חברתיות
אם זה אפשרי עשו זאת כיוון שכך יהיה יותר קל למנועי החיפוש והגולשים לאתר אתכם ברשתות חברתיות ביתר קלות.
שיווק אתרים ברשתות חברתיות
רוב החנויות הוירטואליות משקיעות משאבים בקידום אתרים אורגני (SEO) ובשיווק במנועי חיפוש (SEM) בזמן שלא חושבים לנכון לעשות קידום ברשתות חברתיות (SMM). האי שימוש בקידום ברשתות חברתיות עשוי להיות בשל אי היכולת למדוד את הצלחתו. יש לציין שהקידום החנות ברשתות חברתיות תורמת רבות לקידום האורגני (SEO) של החנות. בהעלאת הודעה אטרקטיבית עם קישור לחנות הוירטאולית שלך, גולשים עשויים להכנס לאתר החנות ואף לעשות קישור לאתר שלך. ככל שיהיו יותר קישורים של האתר שלך באתרים אחרים (נקראים קישורים נכנסים), זה יקדם את החנות כך שתופיע במיקום גבוה יותר בתוצאות החיפוש במנועי החיפוש, ובנוסף דירוג האתר יעלה (לדוגמא PR של גוגל).
- מומחיות און ליין – אם באופן קבוע אתה כותב בבלוג וברשתות חברתיות, לא רק שתקבל קישור לאתר שלך, אלא אף גולשים יבחרו להכניסים את התכנים שלך לבלוגים ולרשתות החברתיות שלהם.
- המנע משיווק אגרסיבי – רשתות חברתיות הן אופציה נהדרת למכור ולשווק מוצרים אבל יש לעשות זאת מעט מאוד. אף אחד לא ירצה לעקוב אחר הפרסום שלך ברשתות החברתיות אם מה שאתה עושה זה רק למכור ולמכור ולמכור. המכירות יגיעו בעיקיפין אם תעלה תוכן מעניין ואטרקטיבי, ובכך יעקבו אחריך ברשתות החברתיות ובבלוגים השונים. בשורה התחתונה, השיווק הפחות אגרסיבי, מונע מגולשים להרתע ממך. גולשים יודעים שיש לך חנות וירטואלית, ואם הם מעוניינים במוצרים שלך, אין צורך להזכיר להם 20 פעם ביותר מה אתה מוכר.
- הכנס קישור לפרופיל שלך ברשתות חברתיות בכל מקום אפשרי – אם בכוונתך להכנס לרשתות חברתיות ולקדם את החנות הוירטואלית שלך, אז למה לא לקדם את הפרופיל שלך באמצעות פרסום הקישור לפרופיל שלך בכל מקום אפשרי? בכל מקום שתכתוב תגובה דאג להכניס את הקישור הרלוונטי ביותר בחתימה שלך. הקישור יכול להיות קישור שלך הטוויטר או של הפרופיל בפייסבוק שלך (שים לב, זה לא קישור לאתר החנות). עוד מקום שאפשר להכניס קישור זה הוא בחתימה שלך בדואר האלקטרוני ובפרופיל בפורומים שאתה פעיל בהם. באופן זה אתה מבטיח גיוס של עוד גולשים שיצפו בפרופיל שלך. מקום נוסף ואחרון שכדאי להכניס קישורים לרשתות החברתיות שבהם אתה מופיע הוא בכרטיס הביקור שלך. באופן זה אנשים יכולים לפנות אליך בערוצים שונים ולא רק בדרך המקובלת במייל.
- הרחב את פעילותיך ברשתות החברתיות – מלבד פייסבוק וטוויטר יש עוד רשתות חברתיות רבות מאוד אבל עליך לעשות בדיקה מה מתאים לחנות הוירטואלית שלך. לצערנו בשל העברית אין המון רשתות חברתיות שתומכות בכך אך יש לזכור שגם פייסבוק וטוויטר התאימו את עצמן לעברית בסופו של דבר. אם אתה מוגבל בזמן, הצמד לפייסבוק וטוויטר בלבד. מה שמעניין הוא שיש בעולם רשתות חברתיות לתחומים מסויימים כמו: בריאות, סרטים, מוזיקה בע"ח ואף קניות.
- עדכון פרופיל ברשת חברתית במלואו – מפתיע כמה משתמשים ברשתות חברתיות אשר לא מילאו את כל הפרטים בפרופיל שלהם באינפורמציה חשובה. אם כבר אתה משקיע בקידום חנות וירטואלית ברשתות חברתיות, עשה מאמץ והכנס את כל הפרטים הרלוונטים לפרופיל שלך. זה עשוי להביא לעוד גולשים לאתר החנות, שכן ניתן להכניס בו את הקישור לאתר החנות, פרטים ליצירת קשר ועוד. אתר Linkedin.com מגדיל לעשות ואף שולח עדכון באחוזים כמה אתה קרוב להשלמת הפרופיל שלך במלואו.
- חברים לטובת הקידום ברשתות חברתיות – היום רוב האנשים פעילים ברשתות החברתיות. אם תצליח לגייס את חברים וקרובים להפיץ הודעה שלך מדי פעם על מבצע בחנות או כל תוכן אחר, התמורה לכך עשוייה להיות גדולה.
- שימוש באפליקציה מקצרת כתובות – שימוש באפליקציה מקצרת כתובות. זהו דבר נפלא כי כך ניתן לנתר ולדעת כמה הקליקו על הקישור שהעלית ברשת החברתית. איך עושים זאת? הנה אתר, אחד מיני רבים, שעושים זאת: bit.ly. יש להיכנס לאתר, להירשם, להזין לדוגמא, קישור לעמוד שלכם, והאתר נותן לך קישור קצר שהוא יצר שמוביל לאותו עמוד. אתר bit.ly סופר את מספר הקלקות שהקליקו ברשתות החברתיות שבהן הכנסת קישור זה. כך ניתן לדעת מה מידת הפופולריות של הפעילות שלך ברשתות החברתיות.
שיפור חווית הגלישה וניתוח נתוני גלישה
יש לשאוף לבדוק את כמות הגולשים שמגיעים לאתר, ועל בסיס זה לפעול ולשפר את השירות שהאתר מציע. העלאת תכנים חסרי עניין לא יבילו לעלייה של מספר הגולשים באתר, וכתוצאה מזה לא תהיה עלייה במכירות החנות. עליך לנתר את הפעילות שמגיעה מהרשתות החברתיות באתר שלך, שהרי ללא פעולה של ניתוח נתון זה אינך יכול לדעת האם הפעילות שלך ברשתות החברתיות אכן מניבה תוצאות חיוביות. יש לשקול באיזו רשת חברתית להמשיך לפעול, וגם למצוא עוד רשתות חברתיות בכדי להרחיב את הפעילות במטרה להגדיל את מחזור המכירות של החנות הוירטואלית.